Hemmagjort vaniljsocker

Serverar: 1 portioner

Varför köpa när man kan göra eget

Ingredienser

  • 3 vaniljstänger
  • Strösocker
  • Instruktioner

    Stoppa ner vaniljstänger i en burk strösocker och låt stå ett par veckor - häll bara på mer socker när du använder det.)

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tiol 20 augusti 2008

    Jag såg ett program för några år sedan om Jamie Oliver från England, och då gjorde han vaniljsocker. Han tog 1 kg strösocker, 7-8 vanilstänger, och så i med allt i matberedaren, kör några varv. Ta upp allting och sikta ut bitarna av vaniljstången efter hand som det blev krossade. Man skall alltså sila sockermassan mellan gångerna. Gör detta i 6-7 ggr, eller tills du ser att det ser bra ut i sockret ,UTAN en massa små skalbitar. mvh Tiol

    Tiol 20 augusti 2008

    Glömde...........sedan skall sockret förvaras i en burk med tättslutande lock. Hej igen............TIOL

    tintin76 22 mars 2010

    Har provat båda tipsen och de funkar så bra! Är vaniljtokig och har man väl vant sig vid äkta vara kan man inte backa ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben