Jag såg ett program för några år sedan om Jamie Oliver från England, och då gjorde han vaniljsocker. Han tog 1 kg strösocker, 7-8 vanilstänger, och så i med allt i matberedaren, kör några varv. Ta upp allting och sikta ut bitarna av vaniljstången efter hand som det blev krossade. Man skall alltså sila sockermassan mellan gångerna. Gör detta i 6-7 ggr, eller tills du ser att det ser bra ut i sockret ,UTAN en massa små skalbitar.
mvh Tiol
Tiol20 augusti 2008
Glömde...........sedan skall sockret förvaras i en burk med tättslutande lock.
Hej igen............TIOL
tintin7622 mars 2010
Har provat båda tipsen och de funkar så bra! Är vaniljtokig och har man väl vant sig vid äkta vara kan man inte backa ;)
Jag såg ett program för några år sedan om Jamie Oliver från England, och då gjorde han vaniljsocker. Han tog 1 kg strösocker, 7-8 vanilstänger, och så i med allt i matberedaren, kör några varv. Ta upp allting och sikta ut bitarna av vaniljstången efter hand som det blev krossade. Man skall alltså sila sockermassan mellan gångerna. Gör detta i 6-7 ggr, eller tills du ser att det ser bra ut i sockret ,UTAN en massa små skalbitar. mvh Tiol
Glömde...........sedan skall sockret förvaras i en burk med tättslutande lock. Hej igen............TIOL
Har provat båda tipsen och de funkar så bra! Är vaniljtokig och har man väl vant sig vid äkta vara kan man inte backa ;)