Serverar: 6 portioner
Supergod äppelkaka, knaprig botten och krämig fyllning. Gjort den väldigt många gånger!. OBS! När ni ska värma upp den igen efter nedkylning, värm INTE i microvågsugn. Då blir den blöt och geggig. Värm i vanlig ugn.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i dm. Ställ i kylen ca 30 minuter. Bred ut de rivna äpplena över pajskalet. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop äggen med sockret och vaniljsockret. Rör ner créme fraiche och häll blandningen över äpplena i pajskalet. Strö över hackade nötter och mald kanel. Grädda i ca 40 minuter. Servera ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
Denna kaka var verkligen god! Mina barn var helt lyriska. Men jag rörde ner hälften av kanelen i ägg-creme fraîche-blandningen. Nästa gång rör jag nog ner all kanel och pudrar bara över lite. Tack!
Supergod kaka! Funkade bra att göra med bär, frysta björnbär, också. Förgräddade pajskalet innan jag la på bären.