Hemsnickrad kycklinggratäng

Serverar: 6 portioner

En söndag när vi var i fullfärd att renovera dotterns rum gjorde jag denna gratäng. Snabb, enkel och gott blev det.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 trekant Kvibille gräddädelost
  • 4-5 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka paprikan, skölj och strimla purjolöken och strimla kycklingfilén.
    2. Blanda de strimlade grönsakerna och kycklingen, saltad och pepprad (var dock försiktig med saltet då buljongen och osten är salta i sig.), i en smord ugnsform.
    3. Smält buljongtärningen och ädelosten i grädden. Rör väl så det inte bränner vid. Häll såsen över grönsakerna och kycklingen. Strö över riven ost. Stek i ugnen 225 grader, ca 30-40 min. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben