Herrgårdsstek

Serverar: 6 portioner

Min favorit rätt, sedan jag var liten

Ingredienser

  • salt
  • peppar
  • fransyska stek
  • delade ansiovisar
  • 1 lagerblad
  • 1 delad gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 3 msk sirap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 3 delade morötter
  • SÅS
  • Sila skyn ifrån grytan
  • 50 gr rumsvarmt margarin
  • ca 4 - 5 msk vetemjöl
  • grädde efter smak
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i vatten ca 1/2h Gnid in köttet i salt och peppar. Lägg köttet i grytan Lägg i delade ansiovisar ta i 1 lagerblad 1 delad gull ök 5 dl vatten 1 köttbuljongtärning ca 3 msk sirap 2 msk rödvinsvinäger 4 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 delade morötter
    2. Sätt på locket in i KALL ugn. Sätt värmen på 250grader Låt stå ca 1,5h
    3. SÅS: Sila skyn ifrån grytan.
    4. 50 gr rumsvarmt margarin i en djup tallrik. Häll över ca 4-5msk vetemjöl rör om till en klump. Lägg klumpen i skyn och vispa. Ta i lite grädde och låt det koka upp Klart att servera

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lilljeppe 25 december 2007

    Glömde att tillägga att den går att göra upp till 2 dagar före servering. Servera köttet kallt.

    blunde64 11 mars 2009

    God kväll tänkte bara höra hur stor steken ska vara. tack på förhand

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben