Marinerad herrgårdsstek

Serverar: 6-8 portioner

Passar till de tillfällena när man vill ha kallt kött som är klart i god tid!

Ingredienser

  • Ca 1 kg rostbiff eller nötfransyska
  • Marinad
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk grovmald vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg köttet i en form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och stek tills innertemperaturen är 65 grader, tar ca 1 tim. Koka under tiden marinaden i några minuter och låt den svalna. Lägg det varma köttet i en trång bunke eller i en fryspåse. Häll över marinaden som ska täcka köttet. Ställ kallt i minst 4 tim men helst över natten. Ta upp köttet och förvara det övertäckt. Skär det i riktigt tunna skivor. Gott med potatisgratäng och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben