Herrgårdstårta

Serverar: 15 portioner

Ett mycket bra recept, som hängt med i många år. Bakas naturligtvis i långpanna, vilket jag älskar.Om man ska ha en riktigt stor tårta kan man grädda 2 st kakor och lägga dem ovanpå varann.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 påse mandelspån
  • 3 dl grädde
  • ev. hackad dajm, mandarinklyftor eller färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Kakan: Rör poröst margarin och socker. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det växelvis med mjölken.
    2. Häll smeten i smord långpanna.
    3. Marängen: Äggvitorna vispas till hård skum. Vänd ner strösockret blandat med vaniljsockret.
    4. Bred marängsmeten över den ogräddade kakan och strö över mandelspån.
    5. Grädda kakan i 175-200* ca 20 min.
    6. Dela kakan rakt av när den kallnat. Bred vispad grädde med ev. dajmhack eller frukt på den ena kakhalvan.
    7. Lägg på den andra kakhalvan och tårtan är klar !

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    starfighter 23 juni 2008

    Toppen-god!! Gjorde den till min sons 1-års kalas, och gjorde den då helt mjölkfri, gick hur bra som helst. Tackar för ett kanon-recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben