Ett mycket bra recept, som hängt med i många år. Bakas naturligtvis i långpanna, vilket jag älskar.Om man ska ha en riktigt stor tårta kan man grädda 2 st kakor och lägga dem ovanpå varann.
Ingredienser
200 g margarin
2 dl strösocker
4 äggulor
3 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
3 dl grädde
ev. hackad dajm, mandarinklyftor eller färska jordgubbar
Instruktioner
- Kakan:
Rör poröst margarin och socker.
Tillsätt äggulorna en i taget.
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det växelvis med mjölken.
- Häll smeten i smord långpanna.
- Marängen:
Äggvitorna vispas till hård skum.
Vänd ner strösockret blandat med vaniljsockret.
- Bred marängsmeten över den ogräddade kakan och strö över mandelspån.
- Grädda kakan i 175-200* ca 20 min.
- Dela kakan rakt av när den kallnat.
Bred vispad grädde med ev. dajmhack eller frukt på den ena kakhalvan.
- Lägg på den andra kakhalvan och tårtan är klar !
Liknande recept
Kommentarer (1)
Toppen-god!! Gjorde den till min sons 1-års kalas, och gjorde den då helt mjölkfri, gick hur bra som helst. Tackar för ett kanon-recept.