Het Äpplechutney

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna brukade jag servera varm till Chokladglass. detta kanske låter konstigt men även till stekt äggost.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 tsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 dl farinsocker
  • 5 röda äpplen
  • Smör
  • 2 tomater
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • ½ dl vatten
  • Peppar
  • Salt
  • Kanel
  • Sambal olek
  • Instruktioner

    1. Finhacka och fräs upp chilin, rödlöken och ingefäran i smör i en kastrull. Dom ska bara mjukas upp lite och bli glansiga, inte ändra färg.
    2. Skär upp äpplena och tomaterna i lagom stora bitar och ös ner i kastrullen, slå i sockret och kanelen tillsammans med samtliga vätskor . Reducera ner till 60 % och smaka av med sambal olek, salt och peppar .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben