Het chilipaj med quorn

Serverar: 8-10 portioner

Mättande, kryddig och ljuvligt god. Och glutenfri!

Ingredienser

  • 200 g champinjoner
  • 4 morötter
  • 400 g quornfärs eller sojafärs
  • 2 msk olja
  • ½ - 1 påse tacokrydda a´40 g
  • 2 dl créme fraiche
  • 4 ägg
  • 150 g riven ost, gärna stark
  • 1 chilifrukt
  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka smöret. Nyp ihop smör med mjöl. Tillsätt ägget. Låt degen vila i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    4. Skiva svampen och morötterna. Stek med quornfärs i olja i en stekpanna. Strö över tacokrydda. Häll i en stor skål. Blanda med créme fraiche, ägg, ost och hackad chili.
    5. Häll ner fyllningen i det förgräddade pajskalet. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills fyllningen är fast och pajen har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben