"Himma-snickrad" kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag tog lite på en höft, så måtten är på ett ungefär.

Ingredienser

  • 4 färdiggrillade kycklingklubbor
  • 1 pkt bacon, finstrimlad
  • 1 röd paprika, i mindre bitar
  • 2 hg svamp, skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 bit purjolök, finstrimlad
  • 1 ölkorv, vitlök, skivad
  • 300 gr okokt pasta
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraishe
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 1 - 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 - 2 dl riven ost, gärna lagrad
  • maizena till redning
  • Instruktioner

    Rensa kycklingklubborna, och skär i mindre bitar. Kok pasta enligt anvisning. Lägg pastan i botten på en ugnsfast form. Lägg kycklingbitarna ovanpå. Stek den hackade löken tillsammans med purjon och ölkorven. Lägg över i formen. Stek den skivade svampen plus paprikan. Lägg över i formen. Krydda med salt - peppar och salladskryddan. Rör om. Stek baconet. Värm grädde, creme fraishe och kalvfond. Häll över den stekta baconen ( i såsen ) och skölj av järnet med vattnet. Över med det också i såsbyttan. Smaka av och red av. Över med såsen i formen. Blanda så att såsen fördelas. Strö över den rivna osten. In i ugnen, 225 grader i ca 15 - 20 minuter. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben