Himmelsk bountytårta

Serverar: 8-10 portioner

Koko på kokos! En härlig gluten- och ugnsfri tårta som är hur enkel som helst att göra. Vill du ha starkare chokladsmak kan du använda mörk choklad med hög kakaohalt till täcket.

Ingredienser

  • 100 g kallt smör
  • 6 dl riven kokos
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Chokladtäcke
  • 300 g smält mjölkchoklad
  • 1 dl kokosflagor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till en jämn och lätt kladdig smet. Forma till en avlång tårta, ca 10x20 cm och ställ in i frysen i minst 1 timme.
    2. Bred ut den smälta chokladen över toppen och kanterna av tårtan. Strö kokosflagor över. Förvara tårtan i kyl eller frys.

    Liknande recept

    4.3
    10-12
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben