Hjördis rabarberkaka med marängtäcke

En riktigt god rabarberkaka, som serveras med en kula vaniljglass till.

Ingredienser

  • Kaka
  • 175 g smör, rumstempererat
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 500 g späda rabarberstjälkar, skurna
  • Till formen
  • 2 msk smör
  • 1 dl havrekli
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175º
    2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner mjölken och bred ut smeten i en smord och bröad (med havrekli) långpanna, 30 x 40 cm stor. Fördela rabarbern över.
    3. Vispa äggvitorna tjocka och fasta i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och vispa marängen blank. Bred marängsmeten över rabarbern i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
    4. Låt kakan svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    emaxen 28 maj 2014

    Vilken god o lättbakad paj, kommer bakas fler gånger. Bara massa plus :) Sommar kram från emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben