Rabarberkaka med vaniljglasyr

Serverar: 20 portioner

En saftig och god rabarberkaka

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glayr
  • 50 g smör eller margarin
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av en citron
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm. Skala och skär rabarbern i bitar. Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Rör ner smält matfett och rabarber i äggsmeten, vänd sedan ner mjölblandningen. Häll smeten i långpannan. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Rumstemperera matfettet och rör ihop det med cream cheese, florsocker, vaniljsocker och rivet citronskal. Bred glasyren på kakan och skär i bitar.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (4)

    Nurfed 13 maj 2009

    Detta måste testas! :)

    Kockarna 18 augusti 2010

    Supergod kaka! Alla som ätit den tycker den är underbar.

    Ylgot 12 juni 2011

    Äntligen har jag hittat en kanongod rabarberkaka.

    Tillda70 14 juli 2011

    Jättegod kaka som var en uppskattad smakdimension på mitt arbete. -Tack!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben