Hjortronkaka

Serverar: 40 portioner

Går bra med annan sylt också.

Ingredienser

  • 300 gram smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 msk bakpulver
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 dl hjortronsylt
  • Garnering
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • Lite salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ingedienserna till garneringen och ställ undan.
    2. Gör grundsmeten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, och mjöl blandat med bakpulver. Det blir en tjock smet som man verkligen får BRE ut, om smeten känns alltför tjock kan du tillsätta lite mjölk. Bred ut smeten i smord och bröad (eller kokos:ad) långpanna.
    3. Häll nu ut sylten på smeten och bred ut. Och så garneringen ovanpå.
    4. Grädda i 200 grader ungefär 20 minuter. Du ser på färgen om den är klar. Kan ätas som den är, eller till glass/grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    axelssonbirgitta 12 augusti 2008

    Åh, det här verkar vara precis det recept jag söker! Ska prova idag! : )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben