Hjortronkaka

Serverar: 10 portioner

God till kaffet!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl marsanpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 g rensade hjortron (alt 5 dl färdig hjortronsylt)
  • 2 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Mixa samtliga ingredienser till degen. Tryck ut den i en smord pajform med höga kanter (ca 24 cm diameter).
    2. Lägg bär och socker i en kastrull. Låt koka ca 15 minuter. Låt sylten svalna. Fyll formen med sylten. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Servera ljummen med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben