Honungs- & ingefärslax

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En god och lättlagad laxrätt. Lagas i ugnen.

Ingredienser

  • 250 g laxfilé (fryst, tinad går bra)
  • 1½ tsk honung
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk färsk, riven ingefära (el. 1-2 krm mald)
  • 1 tsk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda honung, limesaft, olja och ingefära. Salta och peppra laxen efter eget tycke och lägg den i en ugnsform. Häll över honungsblandningen. Strö över sesamfrön och tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
    2. Servera gärna med kokt jasmin- eller basmatiris, japansk soja, limeklyftor och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben