Honungsbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Här kommer ett recept på potatisbröd med honung. Det har strykande åtgång hemma hos oss!

Ingredienser

  • 4-5 kokta kalla potatisar
  • 5 dl vatten(eller potatisavkok)
  • 50 gram jäst
  • 1 dl olja
  • 0,75 dl flytande honung(du kan också använda vanlig, men måste då värma den med potatisvattnet)
  • 1 msk salt
  • 1 - 1,5 liter vetemjöl ( du kan behöva ta mer, men ta så lite som möjligt)
  • Instruktioner

    1. Mixa potatis och vatten tillsammans. Värm till 37 grader. Smula i jästen i degbunken och rör ut den med lite av potatis/vatten-blandningen.
    2. Blanda i de övriga ingredienserna. Gör degen så lös som möjligt. Arbeta degen minst 5 minuter.
    3. Den skall vara så lös att du precis klarar att ta i den med mjöliga händer - då blir bullarna absolut bäst. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
    4. Arbeta ihop degen och ta up klickar av deg med mjöliga händer. Doppa klicken i mjöl och lägg på en plåt försedd med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.
    5. Grädda dem i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben