Honungsbröd

Serverar: 1 portioner

Bikarbonat istället för jäst gör brödet till ett snabbak, men man förlorar lite i hållbarhet.

Ingredienser

  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 liter rågsikt
  • 5 dl filmjölk
  • 3/4-1 dl honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakform på 2 liter.
    2. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner filmjölken och honungen. Arbeta ihop till en deg och fördela i formen.
    3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter, eller tills det känns klart. Låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben