Honungsbröd med vetekross
Bullar som blir extra saftiga med kesella.
Kesella använder jag ofta i bröd, brödet blir saftigt och kalorifattigt, jämfört om man hade tagit smör.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl rapsolja
250 g kesella lätt
2 tsk salt
2 msk honung
1 dl vetekross
16 dl vetemjöl special med fullkorn
Pensling
Vatten
Vetekross
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
- Tillsätt olja, kesella, salt, honung, vetekross och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt med maskin ca 6 minuter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen och dela den i två bitar, den ena lite större.
- Forma ett runt bröd av den minsta och rulla 20 bullar av resten.
- Lägg bullarna ganska nära varandra på plåt med bakplåtspapper så att de kan jäsa ihop.
- Låt alltihop jäsa 30 minuter.
- Pensla bullarna med vatten och strö över vetekross.
- Grädda bullarna i 15 minuter.
- Skåra sedan brödet med vass kniv och strö över mjöl.
- Grädda brödet i 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)