Honungsbröd med vetekross

Serverar: 1 portioner

Bullar som blir extra saftiga med kesella. Kesella använder jag ofta i bröd, brödet blir saftigt och kalorifattigt, jämfört om man hade tagit smör.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 250 g kesella lätt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl vetekross
  • 16 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Pensling
  • Vatten
  • Vetekross
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
    3. Tillsätt olja, kesella, salt, honung, vetekross och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
    4. Arbeta degen kraftigt med maskin ca 6 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    5. Ta upp degen och dela den i två bitar, den ena lite större.
    6. Forma ett runt bröd av den minsta och rulla 20 bullar av resten.
    7. Lägg bullarna ganska nära varandra på plåt med bakplåtspapper så att de kan jäsa ihop.
    8. Låt alltihop jäsa 30 minuter.
    9. Pensla bullarna med vatten och strö över vetekross.
    10. Grädda bullarna i 15 minuter.
    11. Skåra sedan brödet med vass kniv och strö över mjöl.
    12. Grädda brödet i 30 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8
    1
    5
    1 h 30 min
    24
    6
    2
    1 h 50 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben