Två-stegs rågbullar

Så saftiga och goda och hållbara, om de nu inte går åt med en gång, nygräddade med smör och ost.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1/2 l kokande vatten
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 4 dl extra grovt rågmjöl
  • Dag 2
  • 25 g margarin
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 dl sirap
  • 7-9 dl matbrödsmjöl eller vetemjöl eller blanda 50/50
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Blanda de torra varorna och häll på det kokande vattnet. Låt stå övertäckt tills nästa dag.
    2. Dag 2: Smält margarinet, ha i mjölken och rör ut jästen i lite ljummet vatten och ha i mjölkblandningen. Ha i salt och sirap och sist rör i mjölet.
    3. Blanda därefter de båda degarna, rör runt ordentligt och låt jäsa i 45 minuter.
    4. Ta ut med mått eller gör bullar, grädda i 225 grader ca 8 minuter.

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben