Rågbullar

Serverar: 12-14 portioner

Goda mjuka frallor till frukost eller mellanmål.

Ingredienser

  • 8½-9 dl (475 g) rågsikt
  • ½ tsk stött anis
  • ½ tsk stött fänkål
  • ½ dl brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ pkt (25 g) jäst för söta degar (dela på diagonalen)
  • 3 dl fingervarmt (37°) vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Häll 8 dl rågsikt i assistentens skål. Häll också i anis, fänkål, sirap, salt och smöret i klickar. Smula jästen över de andra ingredienserna.
    3. Häll i vattnet och låt degkrokarna bearbeta degen i 3-4 minuter.
    4. Strö lite mjöl över degen, sätt på locket och låt jäsa i skålen till dubbel storlek. Det tar ca 1 timme.
    5. Kör några tag med degkroken innan degen stjälps upp på mjölat bord. Knåda degen smidig.
    6. Dela degen i 12-14 delar. Knåda några tag på varje del som rullas till en bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 40 minuter.
    7. Värm under tiden ugnen till 250°.
    8. Sätt in plåten mitt i ugnen. Sänk värmen till 225° och grädda bullarna i 12-15 minuter.
    9. Lägg bullarna på galler. Pensla med varmt vatten och låt svalna under bakduk.
    10. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    maritholmberg 7 mars 2010

    Låter fint, men det finns ingen fänkål i receptet (endast i anvisningarna!?)

    Tingeling13 12 mars 2010

    Mycket goda! Jag slängde i lite solroskärnor och linfrön också så att magen ska bli glad. Smakade jättebra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben