½ pkt (25 g) jäst för söta degar (dela på diagonalen)
3 dl fingervarmt (37°) vatten
Instruktioner
Ugn 250°
Häll 8 dl rågsikt i assistentens skål. Häll också i anis, fänkål, sirap, salt och smöret i klickar.
Smula jästen över de andra ingredienserna.
Häll i vattnet och låt degkrokarna bearbeta degen i 3-4 minuter.
Strö lite mjöl över degen, sätt på locket och låt jäsa i skålen till dubbel storlek. Det tar ca 1 timme.
Kör några tag med degkroken innan degen stjälps upp på mjölat bord. Knåda degen smidig.
Dela degen i 12-14 delar. Knåda några tag på varje del som rullas till en bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 40 minuter.
Värm under tiden ugnen till 250°.
Sätt in plåten mitt i ugnen. Sänk värmen till 225° och grädda bullarna i 12-15 minuter.
Lägg bullarna på galler. Pensla med varmt vatten och låt svalna under bakduk.
Låter fint, men det finns ingen fänkål i receptet (endast i anvisningarna!?)
Mycket goda! Jag slängde i lite solroskärnor och linfrön också så att magen ska bli glad. Smakade jättebra.