Mina goda rågbullar

Serverar: 60 portioner

Dessa gör jag ofta bättre än köpta sedan är det kul att baka bröd Man kan göra dom stora o dela på dom o rosta dom i ugnen då blir det rågskorpor

Ingredienser

  • 100 gram margarin
  • 1,5 liter mjölk
  • 3 paket jäst
  • 1 liter rågmjöl
  • 2 liter vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. RÅGBULLAR (225 grader)
    2. Gör som vanligt när du bakar bröd. När degen är jäst klart så gör du längder. Skär i lagom stora bitar och lägg ihop dom två och två. Vänd dom i mjöl och låt dom jäsa på plåten. Sätt in dom i ugnen och när dom fått fin färg är dom färdiga. Lycka till! Dom är mycket uppskattade.

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (1)

    Maripoosa 11 september 2008

    hur länge ska de jäsas varje gång?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben