Slottsgränds rågbullar med havre
Enkla och goda rågbullar som mina och andras barn uppskattar. Jag har dem alltid i frysen och plockar fram och fyller på för morgondagen. Har även provat att baka in russin i degen med lyckat resultat.
Receptet kommer från Lilian på världens bästa förskola, Slottsgränd!
Ingredienser
5-6 dl mjölk (el. vatten)
3 dl havregryn
50 g jäst
3 msk olja
3 msk sirap
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
10-12 dl rågsikt
Instruktioner
- Blanda vatten/mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme.
- Värm därefter degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst.
När jästen är upplöst tillsätter du resterande degvätska samt olja, sirap och salt.
Häll i grahamsmjölet och rågsikt (ca 10-12 dl.) tills degen släpper bunken.
Efter du knådat ihop degen låter du den jäsa i ca 30 minuter.
- Rulla till bullar och låt jäsa ca 30 minuter till.
- Grädda i mitten av ugnen i 220 grader, ca 10 minuter. (Tills de fått fin färg).
Pensla med vatten och låt kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)