Slottsgränds rågbullar med havre

Serverar: 24 portioner

Enkla och goda rågbullar som mina och andras barn uppskattar. Jag har dem alltid i frysen och plockar fram och fyller på för morgondagen. Har även provat att baka in russin i degen med lyckat resultat. Receptet kommer från Lilian på världens bästa förskola, Slottsgränd!

Ingredienser

  • 5-6 dl mjölk (el. vatten)
  • 3 dl havregryn
  • 50 g jäst
  • 3 msk olja
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 10-12 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten/mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme.
    2. Värm därefter degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst. När jästen är upplöst tillsätter du resterande degvätska samt olja, sirap och salt. Häll i grahamsmjölet och rågsikt (ca 10-12 dl.) tills degen släpper bunken. Efter du knådat ihop degen låter du den jäsa i ca 30 minuter.
    3. Rulla till bullar och låt jäsa ca 30 minuter till.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader, ca 10 minuter. (Tills de fått fin färg). Pensla med vatten och låt kallna på galler.

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben