Rågbullar med russin

Serverar: 18 portioner

Gott och saftigt matbröd.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vetekli
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 1/2 dl matolja
  • 2 dl russin
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 9 dl vetemjöl special
  • Garnering
  • Vetekli
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och häll det över vetekli och rågmjöl. Rör i olja och russin. Låt svalna till 37 grader. Lös jästen i 1/2 dl ljummet vatten och rör ner i smeten. Tillsätt salt, sirap och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
    2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 18 bitar, rulla dem till avlånga bullar. Lägg på plåt med bakpapper. Skär ett snitt i bullarna och låt jäsa i ca 30 min. Pensla med vatten, strö över vetekli. Grädda i 250 grader, ca 8 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    rubus 31 augusti 2011

    Mycket gott bröd, jag kommer att baka det fler gånger men då dubblar jag smeten

    sandraLS 1 september 2011

    Ja, dubbel sats är ju inte fel. Själv bakar jag gärna lite större bröd än det brukar vara i recepten, så man får rejäla frukostmackor!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben