Serverar: 20 portioner
Smidiga rågbullar då de bara ska jäsa 15 minuter första gången och 15-20 minuter den andra.
Smält margarinet, häll i vattnet och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan och blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 15 minuter. Baka ut 20 bullar och låt jäsa i 15-20 minuter. Grädda i cirka 10 minuter i 200-225 grader.
Det här är ett av de godaste brödrecept jag ätit på länge!!! Min dotter (12 år) har som extraknäck att laga en dubbel sats (blir 36-38 stora bullar) varje helg. För att spetsa dem har hon i en påse malda pomeransskal i den dubbla satsen. Det är hela familjens favorit på morgonen!
Goda!
Bakade en plåt i kväll. Blandade i lite linfrön och solroskärnor. Blev verkligen goda. Bra och enkelt recept som inte tar hela dagen eller kvällen i anspråk. Tack. Dom blir gjorda igen kan jag lova.