Rågbullar

Serverar: 20 portioner

Smidiga rågbullar då de bara ska jäsa 15 minuter första gången och 15-20 minuter den andra.

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 6 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • Instruktioner

    Smält margarinet, häll i vattnet och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan och blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 15 minuter. Baka ut 20 bullar och låt jäsa i 15-20 minuter. Grädda i cirka 10 minuter i 200-225 grader.

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (3)

    erajsko 13 februari 2010

    Det här är ett av de godaste brödrecept jag ätit på länge!!! Min dotter (12 år) har som extraknäck att laga en dubbel sats (blir 36-38 stora bullar) varje helg. För att spetsa dem har hon i en påse malda pomeransskal i den dubbla satsen. Det är hela familjens favorit på morgonen!

    kantomen 21 april 2012

    Goda!

    marieborgessvarmor 3 oktober 2012

    Bakade en plåt i kväll. Blandade i lite linfrön och solroskärnor. Blev verkligen goda. Bra och enkelt recept som inte tar hela dagen eller kvällen i anspråk. Tack. Dom blir gjorda igen kan jag lova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben