Serverar: 30 portioner
Ett gott bröd.
Blanda havregryn, vetekross, vetekli och vatten i en gryta . Låt blandningen små koka i 5 minuter.Låt svalna. Smält margarinet och häll i mjölken. (37 grader) Smula i jästen i gröten, häll i mjölkblandningen och rör om. Tillsätt salt, sirap och rågsikt. Arbeta ihop till en deg som får jäsa i 40 minuter. Dela degen i två delar som rullas ut till längder. Platta till längderna lite , skär ut trekanter, 15 på varje längd. Grädda i 225 grader ca 10 - 15 minuter.
Tilltugg till barnen!
Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...
Fettisdagen
Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...
Piadina
Här har ni ett härligt, mustigt höstbröd utan tillsatser!
• 15 g j...
Har just tagit dessa bröd ur ugnen. Lätta att göra, fast nästa gång kommer jag blanda kallt smör och kall fil i den varma "grötblandningen", tror det blir bättre för att få rätt temperatur. Smidigt att göra trekanter, fort och lätt, och nyttigt!
Hoppas det är okej att jag lägger upp några bilder? Kanske fler som vågar sig på att testa receptet då? :D