Trekanter

Serverar: 30 portioner

Ett gott bröd.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetekross
  • 1 dl vetekli
  • 7 dl vatten
  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 1 pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 16 - 17 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, vetekross, vetekli och vatten i en gryta . Låt blandningen små koka i 5 minuter.Låt svalna. Smält margarinet och häll i mjölken. (37 grader) Smula i jästen i gröten, häll i mjölkblandningen och rör om. Tillsätt salt, sirap och rågsikt. Arbeta ihop till en deg som får jäsa i 40 minuter. Dela degen i två delar som rullas ut till längder. Platta till längderna lite , skär ut trekanter, 15 på varje längd. Grädda i 225 grader ca 10 - 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 22 februari 2011

    Har just tagit dessa bröd ur ugnen. Lätta att göra, fast nästa gång kommer jag blanda kallt smör och kall fil i den varma "grötblandningen", tror det blir bättre för att få rätt temperatur. Smidigt att göra trekanter, fort och lätt, och nyttigt!

    Cassiopeya 22 februari 2011

    Hoppas det är okej att jag lägger upp några bilder? Kanske fler som vågar sig på att testa receptet då? :D

    Relaterade Artiklar

    Tilltugg till barnen!
    Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Piadina
    Här har ni ett härligt, mustigt höstbröd utan tillsatser! • 15 g j...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben