Formfranska med vetekross

Serverar: 2 portioner

Tid: 3 timmar

Äntligen har jag hittat ett supergott bröd :-) även dagen efter o att rosta ....mums

Ingredienser

  • 2 dl vetekross
  • 3 dl vatten
  • 2½ dl filmjölk
  • 2 msk olja
  • 25 g jäst
  • ½ msk salt
  • 1 msk sirap (mörk eller bröd sirap)
  • 3 dl rågsikt
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka vetekross och vatten ca 5 min . Låt svalna. Tillsätt filmjölk ock olja, vänta tills det är knappt fingervarmt (30-35 grader).
    2. Smula ned jästen i en skål och rör ut den med lite av vetekrossblandningen, tillsätt resten av blandningen ,salt och mjölet (rågsikt och mjöl) och arbeta degen med degkrokar i ca 10 min. '
    3. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
    4. Forma degen till två limpor, lägg bröden i smorda formar ( 1 1/2 liters ). Snitta gärna degen med en vass kniv. Låt dom jäsa under duk i ca 45 min.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. ugn: 200 grader

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben