Formfranska LCHF

Tid: 1 timme 10 minuter

Väldigt gott bröd.

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 5 dl fet yoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter. Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med vatten och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben