Körsbärspaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Körsbärspaj med havregryn

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g margarin
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl vetekross
  • 0,5 dl rågkross
  • 0,5 dl vetegroddar
  • 600 g körsbär
  • Instruktioner

    1. Kärna ur körsbären med ett gem eller något liknande. Lägg dessa i en pajform. Blanda 1dl socker med 1msk potatismjöl och häll över körsbären o blanda.
    2. Övriga ingredienser blandas i en bunke. Värm i 30 sekunder i micron så blir det lättare att vispa ihop degen. Det ska inte bli en deg utan mer åt smulpajhållet. Är den för torr så ta i lite mer margarin. Är den för blöt ta i mer vetemjöl.
    3. Lägg på smuldegen över körsbären. Grädda i 200grader i 30-40 minuter. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    linuscal 28 juli 2008

    detta låter gått ska testa detta i dag

    Relaterade Artiklar

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben