Tysk körsbärspaj

Recept från en tysk vän. Här använder man konserverade bär. Knaprig flagad mandel över.

Ingredienser

  • 65 g smör
  • 65 g socker
  • 150 g mjöl
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 700 g körsbär + lag
  • Potatismjöl + vatten till redning
  • Ev. vaniljsocker
  • 50-75 g flagad mandel
  • Smör + socker att bryna med
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen och ställ kallt 30 min.
    2. Häll av spadet på bären och koka upp. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten, till krämkonsistens Koka upp hastigt. Tag av kastrullen. Tillsätt bär och smaka ev. av med vaniljsocker.
    3. Tryck ut pajdegen i en smord och mjölad form ca 26 cm. Nagga. Häll i den avsvalnade krämen.
    4. Grädda 150 -160 grader 40 -45 min.
    5. Bryn den flagade mandeln i smör, sockra lätt. Vänd under tiden, den kan lätt bränna. Häll mandeln på den färdiga pajen. Låt svalna.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben