Falsk Hare

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Tysk köttfärslimpa.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs (blandat)
  • 6 medel-stora ägg
  • ½ lök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äggula
  • Ströbröd
  • Persilja
  • 1 tsk Senap
  • Instruktioner

    1. Först hårdkoka äggen. Under tiden skära lök och blanda tillsammans med köttfärs, äggula och lite ströbröd. Krydda med salt och peppar. Variera kan man dessutom med vitlök. Blanda ingredienserna ordentligt - går bäst med händerna. Halva vikten, fyller jag i en långform (typ sockerkaksform), placera äggen i den och ge den återstående degen i toppen. Köttfärslimpa bakas i mitten av ugnen ca 45 minuter (200 grader) tills ytan är brynt brun.
    2. Serveras med potatismos och grönsaker i säsong.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben