Leverfylld paprika

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

För er som tycker om lever så är detta en rolig och spännande variant som jag hittade på en tysk matsida.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 150 g kalvlever
  • 100 g frysta gröna ärter
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Tvätta levern och dra bort eventuella hinnor. Kör levern i en matberedare tills det blir en jämn puré.
    2. Skär av locket på paprikan och rengör den invändigt. Blanchera paprikan i saltat vatten ca 5 minuter. Blanchera även ärterna ca 30 sekunder.
    3. Fräs den finhackade löken i en stekpanna, tillsätt leverpurén och därefter ärtorna och crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fyll de blancherade paprikorna med leverröran.
    5. Ställ paprikorna i en smörad ugnsform och lägg en liten klick smör ovanpå varje paprika.
    6. Grädda paprikorna i 10-15 minuter i förvärmd ugn (180 grader).
    7. Servera tillsammans med kokt ris. .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cittaprazama 7 april 2009

    Mmmmm...älskar lever....Detta ska jag testa så fort min son inte ser skillnad på lever och sönderbrända fiskpinnar *S*.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben