Serverar: 12 portioner
Färgglädje i baket. En god påskpaj.
Vispa rumstempererat margarin och socker. Tillsätt äggen medan du vispar väl. Blanda vetemjöl och bakpulver skilt för sig. Vänd ner mjölblandningen i smeten, men rör om så lite som möjligt. Fäst en bit bakplåtspapper mellan kant och botten i en form med löstagbar botten. Klappa ut degen med lite mjöl över botten och kanter. Ställ formen i kylen. Låt den inlagda frukten rinna av och skär den i skivor. Mät upp citronsaft och aprikoslag i en kastrull. Koka körsbären i blandningen tills de har sugit upp all vätska. Rör ihop kvarg, gräddfil, grädde, ägg, socker, potatismjöl, vanillinsocker och bittermandelolja. Lägg i körsbären när de kallnat. Bred ut skivor av persikor och aprikoser på tårtbottnen. Häll kvargfyllningen på. Grädda på nedre falsen i 175 grader varm ugn ca 45 minuter. Låt pajen kallna i formen innan du lösgör den. Serveras kall. Dekorera med citronmelissblad.