Körsbärspaj med kvarg

Serverar: 12 portioner

Färgglädje i baket. En god påskpaj.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 burk konserverade persikohalvor i saft ca 400 g
  • 1 burk aprikoser i sockerlag ca 400 g
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk lag från aprikosburken
  • 1 påse torkade torkade körsbär ca 70 g
  • 1 burk kvarg 250 g
  • 1 burk lättgrädde
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 3-4 droppar bittermandelolja
  • Instruktioner

    Vispa rumstempererat margarin och socker. Tillsätt äggen medan du vispar väl. Blanda vetemjöl och bakpulver skilt för sig. Vänd ner mjölblandningen i smeten, men rör om så lite som möjligt. Fäst en bit bakplåtspapper mellan kant och botten i en form med löstagbar botten. Klappa ut degen med lite mjöl över botten och kanter. Ställ formen i kylen. Låt den inlagda frukten rinna av och skär den i skivor. Mät upp citronsaft och aprikoslag i en kastrull. Koka körsbären i blandningen tills de har sugit upp all vätska. Rör ihop kvarg, gräddfil, grädde, ägg, socker, potatismjöl, vanillinsocker och bittermandelolja. Lägg i körsbären när de kallnat. Bred ut skivor av persikor och aprikoser på tårtbottnen. Häll kvargfyllningen på. Grädda på nedre falsen i 175 grader varm ugn ca 45 minuter. Låt pajen kallna i formen innan du lösgör den. Serveras kall. Dekorera med citronmelissblad.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8
    1
    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben