Krämig körsbärspaj

Serverar: 1 portioner

Nu när körsbären är mogna passar den här underbara pajen till efterrätt.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 liter körsbär
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Blanda smör med mjöl på ett bakbord eller i en mixer. Tillsätt socker och lite vatten så att degen binder ihop. Plasta in och lägg att vila 1 timme i kylen.
    2. Skölj och kärna ur körsbären, var noga med att ta bort alla kärnor. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll i en kastrull, tillsätt körsbären och sockret. Koka upp under omrörning och låt koka ihop till en tjock kräm. Låt svalna.
    3. Tryck ut det mesta av degen i en pajform med löstagbar botten, gärna med höga oregelbundna kanter. Häll i den svala körsbärskrämen och kavla ut resterande deg. Skär den i strimlor och garnera pajen på ett sätt som du tycker blir fint.
    4. Grädda pajen i 225 grader varm ugn men sänk till 175 grader efter 10 minuter och grädda ytterligare ca 40 minuter. Låt pajen svalna helt innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elinut 6 september 2011

    Lätt att göra och smakade underbart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben