Hummingbird Cheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Amerikanskt recept.

Ingredienser

  • Botten
  • 175 g digestivekex
  • 175 g pecannötter
  • ½-1 dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 800 g cream cheese
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 2 medelstora bananer, mosade
  • 2 ½ dl krossad ananas, avrunnen
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g pecannötter
  • Dekoration
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 125 g torkade bananchips
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Krossa kexen till fina smulor. Rosta och mal pecannötterna. Blanda kexsmulor, malda nötter och flytande margarin till massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    3. Vispa färskost och farinsocker smidig och poröst med elvisp i 3 min. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Vänd till sist ner bananmos, krossad ananas och vaniljsocker för hand. Om du vill kan du också tillsätta 125 g rostade och hackade pecannötter i smeten.
    4. Häll fyllningen över den frysta kex- och nötbottnen. Grädda kakan i 45-55 min eller tills den är gyllenbrun och mitten lätt dallrig. Låt cheesecaken stå och svalna i rumsvärme 2 tim. Täck över med plastfolie och låt stå kallt i kylskåp över natten.
    5. Dekora med vispad grädde och bananchips strax före serveringen.
    6. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben