Husets chocolate tower med passionsfruktsorbé och granatäpple

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Sååå gott

Ingredienser

  • Chocolate tower
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 0.75 dl kakao
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.25 tsk bakpulver
  • 0.75 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl vatten
  • Chokladkräm
  • 500 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • Passionsfruktsorbet
  • 4.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • saften av en halv citron
  • 15 st passionsfrukter
  • 2 st äggvitor
  • Instruktioner

    1. Chocolate tower: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform, minst 1 liter.
    2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
    4. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kakan svalna på galler.
    5. Chokladkräm: Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad.
    6. Låt svalna helt. Vispa sedan till en slät kräm.
    7. När kakan är kall, skär den i fyra delar, mitt itu och på andra ledden. Bred chokladkräm på alla delar. Bygg sedan ditt egna torn.
    8. Lägg försiktigt på den sista delen och bred resten av chokladkrämen ovanpå.
    9. Passionsfruktsorbet:: Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt svalna.
    10. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Pressa genom sil.
    11. Blanda sockerlag, pressad citron och passionsfruktsaft och kör i glassmaskin.
    12. Vispa äggvitorna till fast skum och blanda i mot slutet av frysningen.
    13. Skär chokladkakan i små fyrkantiga bitar och låt den serveras med passionsfruktsorbet. Dekorera med smält socker, vit blockchoklad och granatäpple.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben