Igelkottskaka

En mycket lättgjord kaka som blandas ihop direkt i kastrullen. Den kan med fördel bakas dagen före kalaset.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 100 g mandel, skållad skalad
  • Tillbehör
  • Färska bär
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt resten av ingredienserna utom mandeln. Blanda samman. Häll smeten i en smord form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. 3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Den ska vara kladdig inuti. 4. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme och dela den på längden i 2 delar. 5. När tårtan svalnat, stick ner mandlarna tätt. Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben