Kladdkaka eller Igelkottskaka
Ibland är det enkla det godaste. Denna kladdkaka är nog det första mina barn lärde sig baka och den är en toppenkaka om man är godissugen och vill ha något chokladigt snabbt.
Ingredienser
100 gr margarin
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull. Drag kastrullen från plattan när allt är smält och blanda ner sockret med en träslev så att sockret smälter lite. Blanda i de övriga ingredienserna och rör om ordentligt med sleven.
- Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20-25 min i ugn på 175 gr. Den ska vara ganska kladdig med bara en fast kant runt om. Låt svalna i formen.
- Dekorera kakan ev, med skållad sötmandel som delats på längden och sticks ner i kakan som piggar (igelkott).
- Servera vispad grädde till och njut.
Liknande recept
Kommentarer (0)