Inas doppaj

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme

Gjorde den här till min dotters dop, blev jättegod. Gräddas i vanlig långpanna.

Ingredienser

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 250 g margarin eller smör
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 120 g pepparsalami
  • 15 soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 6 dl riven lagrad ost
  • 1 burk majs
  • 8 ägg
  • 8 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Använd matberedare och lägg ner mjölet och fettet. Kör med impulsknappen 6-7 sekunder och stanna maskinen. Sätt igång maskinen igen och häll samtidigt vattnet genom tubröret. Stanna maskinen så fort degsmulorna nästan format sig till en degboll.
    2. Om du vill: Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i en timma, annars tryck ut den i formen direkt. (Om du vill kavla degen är det bättre att den har legat i kylen först.) Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10-15 min 200 grader.
    3. Sätt i kniven i matberedaren igen, strimla salami, tomater och fetaost. Lägg på tallrik. Gör äggstanningen i matberedaren. Ta ut formen ur ugnen och fyll på med salamiblandningen samt majsen. Häll på osten och sedan äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 40-50 min eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått läcker färg, Sänk ev ugnsvärmen till 175 grader i slutet av gräddningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben