Inas nötkladdkaka

En av vinnarna i mat och vins tävling: Sveriges godaste kladdkaka.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 200 g marabou schweizernöt
  • 1 dl grovhackade nötter och/eller mandel
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt svalna något. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetmjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver, hackad choklad och hackade nötter i en bunke. Häll mjölblandningen i ägg-och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben