Nötkladdkaka med smörkräm

Tid: 45 minuter

Kladdkakan går utmärkt att göra även utan smörkrämen

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 100 gram smält smör eller margarin
  • ½ dl finhackad sötmandel
  • ½ dl finhackad hasselnötter
  • Smörkräm
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • ½ tsk snabbkaffepulver
  • 2 äggulor
  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa samman alla ingredienserna till kladdkakan. Häll alltsammans i en smörad och ströad form. Lagas i mitten på ugnen, 30 minuter, 175 grader. Låt svalna.
    2. Koka upp vatten, socker och snabbkaffe. Häll över äggulorna och vispa blandningen kraftigt tills den är kall och luftig. Rör smöret mjukt och blanda i äggblandningen. Smält chokladen i micron och blanda i krämen.
    3. Bred krämen på den kalla nötkladdkakan. Sätt i kylskåpet en stund så att smörkrämen stelnar något.
    4. Kan med fördel göras dagen innan.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben