Smörkräm 1+2+3

Detta kräm passar till tårtor som ska täckas med fondant. Antal gram för ingridienserna är ungefärlig, för man kan öka eller minska mängden.

Ingredienser

  • 30 g äggvitor
  • 60 g socker
  • 90 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret.
    2. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca. 5 min.
    3. Tillsätt smör, lite i taget. Krämen ska blandas väl, till den blir smidig och len.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben