Mjuka arrakskakor med smörkräm

Som en mumsig konditorikaka!

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 4½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4½ msk kakao
  • 225 g smält smör
  • 2½ dl hett kaffe
  • Smörkräm
  • 225 g smör
  • 3½ dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1½ msk arraksarom (finns på bakhyllan i butiken bland hushållsfärgsflaskorna)
  • Glasyr
  • 150 g valfri mörk choklad
  • 3 msk solrosolja
  • Förslag på garnering
  • Ringlad vit choklad
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Kakbotten: Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd ihop och tillsätt det heta kaffet. Häll upp på en bakplåtspappersklädd långpanna, bred ut jämnt och grädda i 175 grader ca 20 minuter.
    2. Smörkräm: Vispa i mixer ihop smör, florsocker, äggulor och arrakessens till en jämn kräm. Låt kakan svalna ordentligt innan krämen breds över. Låt smörkrämslagret bli riktigt kallt.
    3. Chokladöverdrag: Smält chokladen tillsammans med solrosoljan och bred den över smörkrämen. Garnera om du vill med något av det föreslagna.
    4. Ställ kakan kallt för att stelna och skär sedan kakan i rutor.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben