Marängkakor med smörkräm

Serverar: 30 portioner

Supergoda....Har man tagit en är man såld...

Ingredienser

  • Marängen
  • 8 äggvitor
  • 600 g florsocker (två paket)
  • 400 g sötmandel (två påsar)
  • Smörkräm
  • 2 äggulor
  • 200 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Mal manden.Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt florsocker och den malda mandelen. Klicka ut marängen på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 g ca 15-20 min. Låt ligga en stund, lossa försiktigt. Är de svåra att lossna från papperet - vänd dem upp och ner och lägg en blöt handduk på.
    2. Blanda allt till smörkrämen för hand eller med elvispen. Smöra en maräng med smörkrämen och lägg en maräng på.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2

    Kommentarer (4)

    ville 15 augusti 2008

    Hej sitter här på jobb och tittar på dina recept har tryckt ut några som ja skall prova redan i morren låter goda.

    Lena 4 december 2008

    Sak testa dessa låter himla goda. Det blir någon dag till veckan åter kommer med en kommentar. Ha en trevlig kväll mvh Lena

    spermaharen 22 november 2009

    Kakorna var väldigt goda!! Kommer defenitivt att göra dem fler gånger

    Marsfisken 2 juni 2011

    De här var toppengoda - smälte i munnen :) Tusen tack för ett toppenrecept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben