En riktig kalaskaka med marängtäcke. Vill du göra fikan extra festlig kan du servera litet vaniljsås till!
Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 ägg
3 äggulor
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning
1 l rabarber i små bitar
1/2 dl socker
Maräng
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
"Festlig marängkaka." När man lägger på marängtäcket ska det fortfarande vara 175 gr i ugnen eller blir marängen då brun? Kan man lägga på ytterligare en smet på rabarbern som man gör med en övre tårtbotten innan man lägger på Marängsmete n? Tänkte mig Morsdagstårta - Eller det kanske finns lämpligare tårtrecept?
Bakade den här kakan igår, den blev kanongod. Kommer bli ett återkommande recept när det finns färska rabarber.
Mumsig, men tyvärr sjönk den ihop en del och blev inte lika vacker att se på som när den nyss kommit ur ugnen. Men den får ändå en 5a av mig. :-)
vad gott
vad gott
vad gott
jag gjorde marängkakan