Nötkladdkaka med mockasmak

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladkakan har fått gott sällskap av kaffe och nötter. Smaka av med kaffepulver, det kan variera mycket i styrka beroende på kaffesort.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 g nötter, grovhackade, t ex valnötter, pistasch- och hasselnötter eller sötmandel
  • Glasyr
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • Garnering
  • 75 g nötter, grovhackade
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 1 februari 2009

    väldigt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben