Inbakad brie eller grönmögelost med hjortronsylt

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Tja, även denna lilla rätt går faktiskt jättefort och är farligt god...

Ingredienser

  • 1 ark smördeg
  • 1 bit lantbrie eller grönmögel
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    Kavla ut degen och placera ostetn ovanpå så att degen kan formas till ett lite knyte, pensla med ägg och grädda i 200 grader tills knytet har fått lite färg. 5- 15 minuter beroende på hur stort knyte du gör. Gör inte för stora knyten det är ganska mäktiga. Lagom som förrätt eller lite kvällsgott.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnnoMundi 23 november 2008

    Gör ofta det här och det är så gott tillsammans med hjortonsylt! Tom killen som hatar ädelost älskar den här rätten.

    MariaBergman 16 januari 2009

    Gott gott! Hjortronsylten glömdes dock bort i kylen så det får vi prova nästa gång. Jag använde smördegsplattor som jag kavlade ut och ett tips är att inte kavla alltför tunt vilket jag gjorde. Osten rann då ut lite när de blev varma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben