Serverar: 4 portioner
En fantastiskt god kycklinggratäng som jag ofta lagar hemma! Den är mycket omtyckt!
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnssäker form. Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll i grädden över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med pasta eller ris och grönsallad. Smaklig måltid!
Kyckling och blandning av starkt o sött, kan det bli bättre!
Någon som testat att göra denna rätt med minigrädde eller någon annan mager icke vispbar grädde? Det är för onyttigt för mig med mellangrädde.
Mycket uppskattad rätt på släktkalaset! Alla, stora som små, tyckte detta var jättegott. mmm mumsigt!!
jätte mumsigt!! :)
Otroligt gott! Mina gäster åt tills magarna stod åt alla hörn : )
Enkel att göra och god! Tyckte såsen blev lite tunn.
hur god som helst....
låter super gott! den får det bli till middag ikväll :)
Jättegod kycklinggratäng! Snabblagad ! Den kommer jag att göra flera gånger!
wow!!! Kanongott och enkelt att laga !!! Jag är proppmätt men kan ända inte sluta smaka!! Min dotter på 10 år tyckte att det var jättegott men lite starkt så nästa gång får man minska lite på sambal.
ja, det här var mycket gott! Blir en favorit!
Lite väl spicy för min smak så nästa gång skippar jag sambalen. Annars gott. Jag hade i både svamp, paprika och purjolök.
Snabbt och enkelt och bra vardagsmat och tonåringarna gillade det. Nästa gångska jag nog ha i svamp eller wookgrönsaker. Det var lite tråkigt i min smak.
Jättegott! Hade dessvärre inte grillad kyckling utan använde kycklingfilé som jag stekte först. Grillad hade nog varit godare för att få den smaken. Hade i lite champinjoner och purjo också. Smarrigt!
Har ätit och gjort den tidigare men i det receptet användes "vanlig" grädde som vispades ganska hårt. Äter inte paprika så det används inte i den här rätten. Tycker den i alla fall är jättegod och är dessutom enkel att tillaga.
Lagade detta häromdagen, mycket gott och jätteomtyckt! Även gott att värma i matlådan dagen efter :) Nästan så det var godare då också, när såsen blivit lite mer stabbig. Slängde i champinjoner också!
Jättegott!
gjorde en variant av denna rätten. samma ingredienser fast jag gör den som en gryta och i all hast råkade jag slänga i två tsk sambal, blev väldigt spicy... :) men gott!