Ingefärsmarmelad

Med syltsocker är det lätt att åstadkomma en perfekt marmelad. Denna passar utmärkt till smakrika ostar.

Ingredienser

  • 50 g färsk ingefära
  • ½ apelsin
  • 3 ½ dl vatten
  • 350 g syltsocker
  • Instruktioner

    1. Ger ca 5 dl marmelad
    2. Skala och riv ingefäran på grova sidan på rivjärnet. Skölj apelsinen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Pressa ur saften. Lägg ingefära, apelsinskal och saft i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Koka i 3 minuter och rör i sockret. Låt koka ytterligare 3 minuter. Skumma eventuellt.
    3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 15 minuter. Häll upp i en varm, rengjord glasburk och förslut. låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben