Kiwi- och ingefärsmarmelad

Serverar: 10 portioner

Att göra marmelad på kiwi går alldeles utmärkt. Eftersom frukterna är så lättrensade går det extra smidigt.

Ingredienser

  • 500 g kiwi
  • 1 citron
  • 1 valnötsstor bit färsk ingefära
  • 500 g (½ paket) syltsocker
  • Instruktioner

    1. Skala kiwierna och hacka dem grovt. Borsta citronen i varmt vatten och riv hälften av skalet. Pressa saften ur citronen. Skala och finhacka ingefäran.
    2. Koka upp kiwin och citronsaften. Tillsätt sockret och ingefäran och rör tills sockret löser sig. Tillsätt det rivna citronskalet. Koka kraftigt utan lock i 2 minuter. Ta grytan från värmen och ta bort eventuellt skum. Låt svalna 15 minuter.
    3. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.
    4. Detta blir ca 6 dl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NFYK 18 april 2009

    Provade detta recept idag. Mina Kiwi var nog för mogna. För det blev mer soppa än marmelad. Riktigt löst. Räddade genom att koka upp igen med ett par matskedar Melatin och nu är det marmelad och bra konsistens. Använde syltsocker med Pektin men det räckte inte för tjockna. Tog även lite mer ingefära än en valnötsstor. Nästa gång provar jag med mindre socker. Tycker det blev aningen för sött. Men det är ju en smaksak hur söt man vill ha marmeladen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben