Kiwi- och krusbärsbitar

Serverar: 20-30 portioner

Sockerkaksbotten med krusbärssmak, och frisk färskostglasyr med kiwismak. Har du krusbär hemma, så vänd gärna ner dem också i kakan.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk krusbärs arom
  • ½-1 l krusbär, färska eller frysta
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 3 tsk kiwi arom
  • 6-8 droppar grön hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt krusbärs aromen. Om du har krusbär hemma så halvera och blanda ´dem med lite mjöl och vänd ner i smeten. Kakan blir ännu mer saftig av bären.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    4. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr och bred ut över kakan. Garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben